Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Počasie

KRÚPY V KOŠICIACH: Cez Košický kraj postupuje supercelárna búrka

Krátka búrka v Košiciach. Na snímke ľadové krúpy v záhrade. Foto: TASR - František Iván

Zároveň sa vyskytol aj prívalový dážď a silný vietor, ktorý lokálne spôsobil aj škody.

Bratislava/Košice 6. júna (TASR) - Cez Košický kraj postupuje intenzívna supercelárna búrka. V Košiciach a okolí priniesla veľké množstvo krúp. Zároveň sa vyskytol aj prívalový dážď a silný vietor, ktorý lokálne spôsobil aj škody. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval vo štvrtok podvečer na sociálnej sieti.

"Supercela postupuje ďalej na východ až juhovýchod a spomínané nebezpečné poveternostné javy tak môže priniesť aj na Dolný Zemplín," upozornil SHMÚ.

Výstrahy pred búrkami platia na celom Slovensku.


Hasiči v Košickom kraji zasahovali po búrke asi v desiatich prípadoch


Hasiči v Košickom kraji evidujú v súvislosti so štvrtkovou popoludňajšou búrkou asi desať výjazdov. Pre TASR to uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

"Zaznamenali sme niekoľko zaplavených pivníc, spadnutých stromov, ako aj spadnuté elektrické vedenie pri Košických Oľšanoch," spresnil s tým, že zásahy sa týkali najmä Košíc, okresu Košice-okolie a Trebišovského okresu.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) podvečer na sociálnej sieti informoval, že cez Košický kraj postupuje intenzívna supercelárna búrka, ktorá priniesla veľké množstvo krúp. Zároveň sa vyskytol aj prívalový dážď a silný vietor, ktorý lokálne spôsobil aj škody. Výstrahy pred búrkami platia na celom Slovensku.