Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Počasie

PRÍVALOVÉ DAŽDE: Na Orave a Liptove si treba dať pozor na povodne

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Výstrahy prvého stupňa sú vydané pre okresy Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín a predbežne platia do 16.00 h.

Žilina 11. júla (TASR) - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal vo štvrtok popoludní hydrologické výstrahy prvého stupňa pre päť okresov Žilinského kraja. Dôvodom sú očakávané prívalové dažde.

Výstrahy prvého stupňa sú vydané pre okresy Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín a predbežne platia do 16.00 h. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," upozorňuje SHMÚ.

Podľa správ z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Žiline zasahujú hasiči v obci Valaská Dubová v okrese Ružomberok, kde sa vylial potok a voda sa dostala aj do pivníc rodinných domov. Komplikovaná situácia je podľa správ z dopravných servisov aj na ceste I/59 spájajúcej Liptov s Oravou.