Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Počasie

Na západe SR zaznamenali vysoké úhrny zrážok, búrky majú byť aj v noci

Blesk na oblohe počas nočnej búrky. Foto: TASR/AP

Po intenzívnych lejakoch sa na Podunajsku úhrn zrážok za posledných šesť hodín pohybuje ojedinele aj okolo 100 milimetrov, napríklad v oblastiach Hurbanova a Nitry.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. júna (TASR) - Mimoriadne vysoké úhrny zrážok zaznamenali meteorológovia v stredu na západe Slovenska. Lokálna búrková činnosť má pokračovať aj v noci, meteorológovia aktuálne pozorujú vznik nových buniek na strednom Slovensku. Vyplýva to z vyjadrenia Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Pri stredajších búrkach zaznamenávame lokálne intenzívnu zrážkovú činnosť, aj trvalejšieho charakteru. Nové bunky lokálne vznikajú na zadnej strane predošlých, teda jednou lokalitou prejde viac búrok za sebou, čo sa udialo v páse približne od Komárna po Nitru," skonštatoval SHMÚ.

Dodal, že po intenzívnych lejakoch sa na Podunajsku úhrn zrážok za posledných šesť hodín pohybuje ojedinele aj okolo 100 milimetrov, napríklad v oblastiach Hurbanova a Nitry. Meteorológovia poznamenali, že takto vysoké krátkodobé úhrny spôsobujú v exponovaných miestach sprievodné povodňové javy.