Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Počasie

Studený front prináša trvalé, plošne rozsiahle zrážky a ochladenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ANSA

V najbližších hodinách majú trvalé zrážky pokračovať a rozširovať sa ďalej na východ územia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 9. septembra (TASR) - Studený front prináša na územie Slovenska trvalé, plošne rozsiahle zrážky a ochladenie. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti. Dodal, že na západe je lokálne chladnejšie o 14 až 16 stupňov Celzia, na krajnom východe je vzduch zatiaľ len o málo chladnejší.

"Cez našu oblasť od juhozápadu postupuje rozsiahle zrážkové pásmo spojené so zvlneným studeným frontom, ktorý ukončil dlho trvajúcu a silnú vlnu horúčav, až na krajný východ," priblížil SHMÚ. Podotkol, že na západe Slovenska z neho do popoludňajších hodín napršalo väčšinou osem až 20, ojedinele do 30 milimetrov, inde väčšinou menej alebo nič.

Zároveň v najbližších hodinách majú trvalé zrážky pokračovať a rozširovať sa ďalej na východ územia. Na západe majú ustávať už v pondelok večer, na východ dorazia neskôr a ustávať budú v utorok (10. 9.) popoludní alebo večer. "Aj v prípade vyšších úhrnov neočakávame prípadné nebezpečné prejavy pre predošlé dlhé obdobie sucha, výstrahy tak v platnosti nie sú," dodal ústav.