Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Počasie

Výstrahy pred búrkami platia aj vo štvrtok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Výstrahy druhého stupňa sa týkajú Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, ako aj väčšiny Trenčianskeho a Banskobystrického kraja.

Bratislava 26. júna (TASR) - S búrkami treba počítať aj vo štvrtok (27. 6.). Naďalej platia výstrahy druhého stupňa najmä na západe a strede Slovenska, ale aj výstrahy prvého stupňa pre zvyšok stredného a časť východného Slovenska. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Výstrahy druhého stupňa sa týkajú Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, ako aj väčšiny Trenčianskeho a Banskobystrického kraja. Meteorológovia upozorňujú, že silné búrky tu môžu byť spojené s prudkými lejakmi s intenzitou zrážok 30 až 50 milimetrov za 30 minút, s nárazovým vetrom s rýchlosťou až do 110 kilometrov za hodinu, ako aj s krúpami.

Vo zvyšku Trenčianskeho a Banskobystrického kraja, v Žilinskom kraji a viacerých regiónoch Košického a Prešovského kraja platia výstrahy prvého stupňa. Intenzita dažďa tu môže podľa SHMÚ dosahovať 20 až 30 milimetrov za 30 minút a rýchlosť vetra v nárazoch do 85 kilometrov za hodinu.