Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Počasie

Teplota môže v stredu ojedinele vystúpiť na 35 stupňov,platia výstrahy

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí v celom Bratislavskom kraji a v takmer celom Trnavskom a Nitrianskom kraji.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. septembra (TASR) - Vo viacerých okresoch Slovenska môže v stredu (4. 9.) ojedinele vystúpiť teplota vzduchu na 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto výstrahy prvého i druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí v celom Bratislavskom kraji a v takmer celom Trnavskom a Nitrianskom kraji. Tiež platí v okresoch Krupina a Veľký Krtíš. Vydaná je od 13.00 do 18.00 h. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," uviedol SHMÚ.

Prvý stupeň je vydaný tiež od 13.00 do 18.00 h pre väčšinu okresov Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja a v okresoch Hlohovec, Topoľčany, Zlaté Moravce, Humenné a Vranov nad Topľou. Ojedinele tam meteorológovia očakávajú dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia.