Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Počasie

V niektorých okresoch môže byť až 36 stupňov Celzia, hrozia aj búrky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský kraj, väčšinu Nitrianskeho a Trnavského kraja.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 30. júna (TASR) - Na území Slovenska sa očakávajú v nedeľu vysoké teploty a búrky. Na západe a juhu môžu teploty dosiahnuť až 36 stupňov Celzia. V nedeľu večer a v noci môžu západné a stredné Slovensko zasiahnuť búrky. Na horách sa môže vyskytnúť silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský kraj, väčšinu Nitrianskeho a Trnavského kraja, ale aj okresy Veľký Krtíš a Krupina v Banskobystrickom kraji.

Pre zvyšok Slovenska platí výstraha prvého stupňa. Očakávajú sa tam teploty do 34 stupňov Celzia. Výstraha sa netýka iba severných okresov na strednom a východnom Slovensku.

Na horách môže zafúkať silný vietor. Výstraha platí v nedeľu v okresoch Tvrdošín, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno.

Na západnom a strednom Slovensku hrozia večer a v noci búrky. Spojené môžu byť s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za pol hodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.