Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Počasie

V Trenčianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji hrozia v noci búrky

Na snímke kvapky dažďa na strešnom okne domu v mestskej časti Staré Mesto v Bratislave v nedeľu 2. júla 2023. Foto: TASR Dano Veselský

Zároveň v stredu naďalej platia výstrahy pred vysokými teplotami.

Bratislava 19. júna (TASR) - V niektorých okresoch Trenčianskeho, Prešovského a Žilinského kraja treba v stredu večer i v noci počítať s búrkami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého stupňa, ktoré platia do štvrtka (20. 6.) 3.00 h. Informoval o tom na webe.

Výstraha platí pre takmer celý Žilinský kraj a pre okresy Ilava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov, Trenčín, Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa. Meteorológovia upozornili, že búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Zároveň v stredu naďalej platia výstrahy pred vysokými teplotami. Druhostupňová výstraha je do 18.00 h vydaná pre okresy Komárno, Levice, Nové Zámky a Dunajská Streda. Prvostupňová výstraha je vydaná pre Bratislavský kraj, pre väčšinu okresov Trnavského, Košického a Banskobystrického kraja, rovnako pre okresy Humenné a Vranov nad Topľou, Šaľa, Zlaté Moravce a Nitra.