Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Počasie

VYHLÁSILI VÝSTRAHY: Na väčšine Slovenska bude v utorok horúco

Na archívnej snímke z 27. júna 2022 digitálny teplomer na Obchodnej ulici v Bratislave. Teplomer ukazuje 38 stupňov Celzia. Foto: TASR - Dano Veselský

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj, viaceré okresy Banskobystrického kraja a niektoré okresy Trenčianskeho kraja.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. septembra (TASR) - Na väčšine územia Slovenska bude aj v utorok horúco. Upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj, viaceré okresy Banskobystrického kraja a niektoré okresy Trenčianskeho kraja. Podľa meteorológov by tam mohla teplota dosiahnuť 35 stupňov Celzia.

Výstrahy prvého stupňa platia pre viaceré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho, Žilinského a Prešovského kraja. Teplota by sa tam mala vyšplhať na 33 až 34 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," pripomína SHMÚ s tým, že pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Výstrahy predbežne platia od 13.00 do 18.00 h.