Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prešovský kraj

Hasičom sa podarilo zlikvidovať požiar v obci Červenica

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Požiar strechy rodinného domu v obci Červenica bol ohlásený po 7.30 h.

Červenica 8. júla (TASR) - Hasičom sa podarilo zlikvidovať požiar strechy rodinného domu v obci Červenica v okrese Prešov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

Ako uviedla, požiar strechy rodinného domu v obci Červenica bol ohlásený po 7.30 h. "Na mieste zasahovalo deväť príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove z hasičskej stanice Prešov s troma kusmi hasičskej techniky a štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Červenica s jedným kusom techniky," povedala Knišová.

"Pri požiari bola jedna osoba usmrtená a jedna osoba utrpela zranenia. Išlo o intoxikáciu splodinami horenia. Zranená osoba bola na mieste ošetrená posádkou záchrannej zdravotnej služby a následne transportovaná na ďalšie vyšetrenie do nemocnice," doplnila Knišová.

Po lokalizácii požiaru hasiči pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich. "Požiar sa im podarilo krátko po 10.30 h zlikvidovať. Na mieste udalosti je prítomný zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodala Knišová.