Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 29. október 2024Meniny má Klára
< sekcia Prešovský kraj

MUŽ SO ZBRAŇOU: Mal počas osláv vstúpiť do chráneného priestoru

Zbraň, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Na prípad upozornil denník Štandard, v ktorom predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) spomínal človeka s nabitou zbraňou na oslavách 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie na Dukle

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 28. októbra (TASR) - Počas osláv na Dukle, ktoré sa konali 6. októbra, vstupoval do chráneného priestoru 76-ročný muž so zbraňou. Bol však držiteľom zbrojného preukazu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Na oslavách sa zúčastnili aj vrcholní predstavitelia štátu.

"Lustráciou bolo zistené, že muž je držiteľom zbrojného preukazu a je aj vlastníkom predmetnej zbrane, no nemal pri sebe potrebné doklady. Vstup nebol mužovi umožnený, bol zaistený z dôvodu podozrenia zo spáchania priestupku na úseku zbraní a streliva," priblížila hovorkyňa s tým, že po vykonaní potrebných úkonov bol prepustený na slobodu.



Na prípad upozornil denník Štandard, v ktorom predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) spomínal človeka s nabitou zbraňou na oslavách 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie na Dukle. Mal ho pritom nenávidieť vzhľadom na jeho postoje k Ukrajine.