Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prešovský kraj

Nemocnica v Prešove je sčasti klimatizovaná, ďalšie priestory pribudnú

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Nemocnica snaží kontinuálne v rámci modernizácií a rekonštrukcií inštalovať klimatizáciu v tých priestoroch, kde nie je.

Prešov 18. júla (TASR) - Časť priestorov Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove je klimatizovaná, ďalšie majú pribudnúť. Ako pre TASR uviedla PR manažérka nemocnice Martina Pavliková, internistický pavilón a onkologicko-hematologický pavilón sú klimatizované, rovnako ako aj všetky operačné sály v areáli nemocnice.

"Priestory JIS-ky sú čiastočne zabezpečené klimatizáciou. Klimatizované sú aj pôrodné sály a pôrodné boxy v priestoroch chirurgického monobloku," doplnila Pavliková.

Nemocnica sa podľa nej snaží kontinuálne v rámci modernizácií a rekonštrukcií inštalovať klimatizáciu v tých priestoroch, kde nie je. "Rozhodujúce časti nemocnice však sú plne klimatizované. Rozhodnutie závisí predovšetkým od finančných možností a od rozhodnutia vedenia FNsP J. A. Reimana. Podobne je klimatizáciou vybavený aj urgent v chirurgickom a internistickom monobloku plus niektoré pracoviská," povedala PR manažérka nemocnice.

V súčasnosti vedenie nemocnice podľa jej slov dokončuje projekt dokumentácie na klimatizáciu deviateho a desiateho poschodia chirurgického monobloku, kde sídli gynekologicko-pôrodnícke oddelenie. "Realizácia by mala prebehnúť v roku 2025. V projekte je zahrnutá aj výmena vzduchotechnických jednotiek v chirurgickom monobloku, na centrálnych operačných sálach. Pôjde o výmenu po 35 rokoch," doplnila Pavliková.

Pre pacientov i zamestnancov sú podľa jej slov zabezpečované a pravidelne dopĺňané galóny s pitnou vodou. Na lôžkových oddeleniach je pre pacientov pripravený pitný režim aj formou čaju, ktorý je neobmedzene k dispozícii.