Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prešovský kraj

Po zásahu bleskom začala v obci Brezovička horieť stodola

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Búrky spôsobili problémy v celom Prešovskom kraji, hasiči museli na viacerých miestach odstraňovať najmä popadané stromy z ciest.

Brezovička/Košice/Prešov 14. júla (TASR) - Po zásahu bleskom začala ráno v obci Brezovička v Sabinovskom okrese horieť stodola. Na mieste ešte stále zasahujú hasiči, majiteľku musela ošetriť privolaná záchranka. O udalosti informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Požiar vznikol krátko pred 7. hodinou. Operačný dôstojník KR HaZZ pre TASR potvrdil, že hasičom sa podarilo požiar lokalizovať. Na mieste je stále sedem príslušníkov z hasičskej stanice v Lipanoch s troma kusmi techniky, na pomoc im prišli aj dobrovoľníci z Lipian a Brezovičky. "Pani majiteľke prišlo nevoľno, takže bola privolaná záchranná zdravotná služba, ktorá ju ošetrila," dodal operačný dôstojník. Výška škody nateraz nie je známa.

Búrky spôsobili problémy v celom Prešovskom kraji, hasiči museli na viacerých miestach odstraňovať najmä popadané stromy z ciest. Zároveň počas noci monitorovali vo Vranovskom okrese aj situáciu s vodnými tokmi, k povodňovej situácii napokon podľa operačného dôstojníka nikde nedošlo.

V Košickom kraji mali hasiči taktiež v noci viacero výjazdov. "Najviac toho bolo v okresoch Košice a tiež Spišská Nová Ves, museli hlavne odstraňovať popadané stromy, nešlo však o nič vážnejšie," dodal pre TASR operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach.