Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prešovský kraj

Polícia vyzýva na rešpektovanie dopravných obmedzení v centre Prešova

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Dopravné obmedzenia už trvajú nejaký čas, aj napriek tomu sa podľa polície nájdu účastníci cestnej premávky, ktorí ich odmietajú akceptovať.

Prešov 16. júla (TASR) - Polícia vyzýva na rešpektovanie dopravných obmedzení v centre Prešova, ktoré súvisia s viacerými stavebnými prácami. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Prešove na sociálnej sieti uviedlo, že viacerí účastníci pravidlá nerešpektujú.

"V rámci úzkeho centra mesta Prešov dochádza k významným stavebným rekonštrukciám a výstavbám, ktoré obmedzujú cestnú dopravu. Týka sa to aj ulice Vajanského, kde bola vykonávaná rekonštrukcia kanalizačnej šachty a vozovka bola rozkopaná. V súčasnosti je cesta Vajanského dočasne sprejazdnená zhutnením povrchu z dôvodu zabezpečenia prepravy nadrozmerných komponentov, potrebných pre výstavbu železničného mosta na ulici Lesík delostrelcov," uviedla polícia s tým, že povrch cesty nie je finálne ukončený, pretože stavba pokračuje.

Predmetný úsek je označený prenosným dopravným značením. Dopravné obmedzenia už trvajú nejaký čas, aj napriek tomu sa podľa polície nájdu účastníci cestnej premávky, ktorí ich odmietajú akceptovať. PZ preto žiada verejnosť o rešpektovanie jednotlivých dopravných obmedzení, dôsledné sledovanie dočasného dopravného značenia a o toleranciu vzhľadom na vzniknutú situáciu.