Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Prešovský kraj

Rekonštrukcia CVČ vo Vranove nad Topľou zníži energetiku budovy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Plánovaná obnova zahŕňa zateplenie obvodového plášťa aj strešného plášťa, výmenu okien a dverí, modernizáciu osvetlenia a inštaláciu systémov chladenia a vetrania.

Vranov nad Topľou 16. októbra (TASR) - Vo Vranove nad Topľou pripravujú rekonštrukciu budovy centra voľného času (CVČ), ktorá má znížiť energetickú náročnosť budovy a zlepšiť jej energetickú hospodárnosť. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková, radnica na to získala nenávratný finančný príspevok vo výške vyše 900.000 eur.

Plánovaná obnova zahŕňa zateplenie obvodového plášťa aj strešného plášťa, výmenu okien a dverí, modernizáciu osvetlenia a inštaláciu systémov chladenia a vetrania. Súčasťou projektu je aj inštalácia fotovoltiky na streche a bezbariérové opatrenia, ktoré zlepšia prístupnosť budovy pre osoby s obmedzenou pohyblivosťou.

"Po realizácii projektu sa očakáva, že energetická náročnosť budovy CVČ bude znížená o viac ako 30 percent. Znížia sa tak náklady mesta na prevádzku budovy a ušetrené finančné prostriedky bude možné využiť na ďalšie rozvojové aktivity," doplnila Fedorňáková.