Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prešovský kraj

V Humennom chcú zvýšiť bezpečnosť žiakov na ZŠ Hrnčiarska

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Na stavenisku prebiehajú práce na podloží pre 72-metrový chodník, ktorý bude prepojený na novovytvorený poloblúkovitý vstup do areálu ZŠ Hrnčiarska pri atletickom štadióne.

Humenné 23. júla (TASR) - Bezpečný presun pre žiakov do školy a pre mladých športovcov k atletickému štadiónu očakáva radnica v Humennom od projektu Riešenie dopravnej obslužnosti ZŠ Hrnčiarska. Aktuálne prebiehajú v okolí školy stavebné práce. Ako pre TASR uviedol Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu, investícia z vlastných zdrojov mesta Humenné je takmer 173.000 eur s DPH.

Projekt zahŕňa výstavbu nového chodníka s dĺžkou 167 metrov, vytvorenie 19 nových parkovacích miest, dve nové stojiská pre kontajnery na tuhý komunálny a separovaný odpad a obnovu asfaltového povrchu na Hrnčiarskej ulici vrátane rozšírenia cestnej komunikácie v oblastiach priľahlých k areálu školy.

"Po mesiaci prác je realitou 22 metrov chodníka vyloženého betónovou dlažbou na vodopriepustnom podklade pri obchodnom centre, obe stojiská na tuhý komunálny a separovaný odpad, sedem odstavných plôch - parkovacích miest a tiež takmer celý 57-metrový chodník v areáli ZŠ Hrnčiarska," uviedol Škuba s tým, že realizovaná je taktiež odstavná časť komunikácie pri bytovom dome Hrnčiarska 17.

Na stavenisku prebiehajú práce na podloží pre 72-metrový chodník, ktorý bude prepojený na novovytvorený poloblúkovitý vstup do areálu ZŠ Hrnčiarska pri atletickom štadióne. Výstavba 12 parkovacích miest pri zadnej časti radových garáží bude pokračovať po výmene horúcovodu.

V záverečnej fáze prác osadia dopravné značenie, prebehnú terénne úpravy a výsadba stromov. Zmluvný termín ukončenia prác je 15. septembra. "Aj naďalej žiadame obyvateľov, aby boli opatrní pri prechádzaní cez dané stavenisko a zbytočne neohrozovali seba či stavebných pracovníkov," dodal Škuba.