< sekcia Videá a prenosy TASR TV
Kuchár: Slováci si doprajú po zápase vyprážaný syr, najviac zje Vavro
Hráči majú prísne diéty a pred stretnutím sú niektoré suroviny zakázané pre ich pomalšie trávenie a nadúvanie. Na tento zoznam patria paprika, šalátová uhorka a hruška.
Autor TASR
Mainz 25. júna (TASR) - Slovenskí futbalisti si zvyknú po zápase pochutnať na vyprážanom syre s domácou tatárskou omáčkou. Tú vyrába ich kuchár Branislav Križan, ktorý bol s tímom na všetkých štyroch veľkých turnajoch.
Hráči majú prísne diéty a pred stretnutím sú niektoré suroviny zakázané pre ich pomalšie trávenie a nadúvanie. Na tento zoznam patria paprika, šalátová uhorka a hruška. "Celé jedlo pred zápasom je ľahké a diétne. Povedal by som, že syr je taká odmena. Práve pre diétnejšiu stravu takéto jedlo poteší," povedal Križan.
Veľmi prísnym stravovaním je zo slovenského tímu známy Peter Pekarík. "'Peki' je totálny profík, je to na ňom aj vidieť. Sladkého si dopraje veľmi málo a vyžaduje veľmi veľa zeleniny, ovsených vločiek a orechov. Keď si dá mäso, tak skôr rybu s nejakým šalátom," povedal Križan. Na opačnom spektre je podľa neho ďalší obranca Denis Vavro: "Vie si naozaj naložiť. Naložia si všetci, len každý má niečo iné. Denis má kusy mäsa, veľa mäsa a dokáže to jesť. Ostatní jedia tak nejako zdravšie."
Z prebiehajúcich ME v Nemecku spomenul kuchár úsmevnú príhodu z Düsseldorfu. Do dejiska druhého zápasu Slovákov (1:2) si priniesol vlastný vývar, čo sa spočiatku nestretlo s pochopením tamojšej kuchyne. "Keď prídem do nového hotela aj kuchyne, tak pozerajú, čo tam robím, s tým, že oni vedia variť. V Düsseldorfe boli dotknutí, keď som si priniesol vlastný vývar. Nakoniec sme sa však dohodli a dopadlo to dobre," povedal Križan.
Hráči majú prísne diéty a pred stretnutím sú niektoré suroviny zakázané pre ich pomalšie trávenie a nadúvanie. Na tento zoznam patria paprika, šalátová uhorka a hruška. "Celé jedlo pred zápasom je ľahké a diétne. Povedal by som, že syr je taká odmena. Práve pre diétnejšiu stravu takéto jedlo poteší," povedal Križan.
Veľmi prísnym stravovaním je zo slovenského tímu známy Peter Pekarík. "'Peki' je totálny profík, je to na ňom aj vidieť. Sladkého si dopraje veľmi málo a vyžaduje veľmi veľa zeleniny, ovsených vločiek a orechov. Keď si dá mäso, tak skôr rybu s nejakým šalátom," povedal Križan. Na opačnom spektre je podľa neho ďalší obranca Denis Vavro: "Vie si naozaj naložiť. Naložia si všetci, len každý má niečo iné. Denis má kusy mäsa, veľa mäsa a dokáže to jesť. Ostatní jedia tak nejako zdravšie."
Z prebiehajúcich ME v Nemecku spomenul kuchár úsmevnú príhodu z Düsseldorfu. Do dejiska druhého zápasu Slovákov (1:2) si priniesol vlastný vývar, čo sa spočiatku nestretlo s pochopením tamojšej kuchyne. "Keď prídem do nového hotela aj kuchyne, tak pozerajú, čo tam robím, s tým, že oni vedia variť. V Düsseldorfe boli dotknutí, keď som si priniesol vlastný vývar. Nakoniec sme sa však dohodli a dopadlo to dobre," povedal Križan.