Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Regióny

Aktuálnu zimnú sezónu na Liptove hodnotia ako veľmi dobrú

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

V princípe čím bližšie k lyžiarskym svahom, tým lepšia obsadenosť. V tomto období sa dá povedať, že máme asi vrchol sezóny, podotkla Katarína Šarafínová z OOCR Región Liptov.

Liptovský Mikuláš 23. februára (TASR) - Aktuálnu zimnú turistickú sezónu na Liptove hodnotia ako veľmi dobrú. Pre TASR to vo štvrtok uviedla Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov s tým, že presné čísla však zatiaľ nie sú známe.

"V princípe čím bližšie k lyžiarskym svahom, tým lepšia obsadenosť. V tomto období sa dá povedať, že máme asi vrchol sezóny. Od nasledujúceho týždňa je stále veľmi dobrá obsadenosť, ale priemer regiónu bude postupne nižší. Veríme, že ďalší vrchol nás čaká cez Veľkú noc," podotkla Šarafínová.

Doplnila, že jarné prázdniny na Slovensku už bežia, rovnako tak v Poľsku a Česku. Aktuálne je podľa Šarafínovej asi najsilnejší týždeň, pretože sa kombinujú Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, tiež silný región v okolí Varšavy. "Príchod českých návštevníkov necítiť tak ako v predpandemické roky. Okrem Slovákov a Poliakov máme aj hostí z Pobaltia a Rumunska," priblížila.