Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Regióny

Amfiteáter v Krupine má zrekonštruované pódium a nové osvetlenie

Na archívnej snímke park na Svätotrojičnom námestí v Krupine. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Nový náter dostala aj premietacia plocha, čím sa zlepší komfort premietania filmov v letnej sezóne.

Krupina 7. júla (TASR) - Mesto Krupina ukončilo rekonštrukčné práce v Amfiteátri Viliama Polónyiho, v rámci ktorých obnovili pódium a zmodernizovali osvetlenie. Informoval o tom primátor Radoslav Vazan s tým, že tieto kroky prispeli k zlepšeniu kvality a bezpečnosti tohto kultúrneho priestoru.

"Rekonštrukcia pódia amfiteátra bola jednou z našich prioritných úloh. Sme radi, že sa nám podarilo realizovať túto investíciu, ktorá prinesie komfort a bezpečnosť všetkým účinkujúcim a návštevníkom našich podujatí," skonštatoval Vazan s tým, že staré a poškodené dosky nahradili novými kvalitnými materiálmi, ktoré zabezpečia dlhú životnosť a vyššiu odolnosť voči poveternostným podmienkam.

Ako ďalej priblížil, v rámci modernizácie inštalovali nové, energeticky úsporné LED osvetlenie, ktoré poskytuje lepšie osvetlenie priestoru pre divákov. Modernizované osvetlenie zároveň podľa Vazana umožní organizáciu akcií aj v podvečerných a večerných hodinách, čím sa rozšíria možnosti využitia amfiteátra.

Nový náter dostala aj premietacia plocha, čím sa zlepší komfort premietania filmov v letnej sezóne. "Tieto vylepšenia nielen zlepšia zážitok pre všetkých účastníkov a divákov podujatí, ale aj zvýšia atraktivitu amfiteátra ako miesta pre kultúrne a spoločenské akcie," podotkol Vazan.