Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

Bábkové Divadlo pod balkónom v Banskej Bystrici zväčší svoje priestory

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Hoci je v súčasnosti zatvorené, vidieť hercov bude možné na treťom Sídliskovom večerníčku tohtoročnej sezóny.

Banská Bystrica 23. júla (TASR) - Bábkové Divadlo pod balkónom v Sásovej v Banskej Bystrici po rokoch zväčší svoje priestory. Po stavebných prácach ho plánujú opäť sprístupniť verejnosti na jeseň, pri príležitosti desiateho výročia od jeho vzniku. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Dodala, že ho rozšíria o mestské priestory, ktoré v minulosti prenajímali na komerčné účely a sídlilo v nich pohostinstvo. Kapacita divadla tak bude väčšia o desiatky miest a v budúcnosti tak bude môcť privítať vyšší počet návštevníkov. "Jednotlivé miestnosti bude divadlo zároveň využívať na uskladnenie rekvizít," spomenula. Podľa nej banskobystrickí mestskí poslanci odsúhlasili prenájom mestských priestorov Divadlu pod balkónom za symbolické nájomné v apríli tohto roka.

Riaditeľ a herec Ján Haruštiak objasnil, že za desať rokov prešlo bránami divadla minimálne 50.000 divákov. Verí, že rozšírením kapacít pritiahnu do neho ďalších nových návštevníkov. "Plánujeme vytvoriť aj zázemie pre rodiny s deťmi, kde si budú môcť pred predstavením vychutnať kávu, čaj či niečo sladké. Stavebné práce sme rozbehli naplno," povedal. Divadlo pod balkónom má na konte 29 inscenácií pre deti i dospelých.

Hoci je v súčasnosti zatvorené, vidieť hercov bude možné na treťom Sídliskovom večerníčku tohtoročnej sezóny. Uskutoční sa najbližšiu sobotu (27. 7.) o 17.00 h na futbalovom ihrisku v Starej Sásovej. Bude to rozprávka Janko a Marienka, výchovné činoherno-bábkové interaktívne predstavenie s pesničkami o tom, čo sa stane, alebo sa môže stať, keď deti neposlúchnu rady svojich rodičov.