Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Regióny

Po Banskej Štiavnici bude opäť jazdiť vyhliadkový turistický vláčik

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vláčik bude premávať každú hodinu v pravidelných intervaloch od 10.00 h.

Banská Štiavnica 21. júna (TASR) - V uliciach Banskej Štiavnice bude od soboty 22. júna opäť jazdiť vyhliadkový turistický vláčik Štiavnická Anča. Turistov zavedie k najznámejším a najnavštevovanejším pamätihodnostiam a atraktivitám Banskej Štiavnice.

Ako informoval prevádzkovateľ vláčika Milan Kabina, trasa vedie z Námestia sv. Trojice k Banskému múzeu v prírode - Skanzenu. Odtiaľ vláčik turistov prevezie popri historickom sklade pušného prachu - Prachárni do historického centra. Popri Trotuári a Botanickej záhrade ich zavedie až pod Kalváriu.

"Ďalej popri Kammerhoffe, sídle komorských grófov, štôlni Glanzenberg s cisárskymi schodmi, do ktorej sa dá sfárať a ďalších historických pamiatkach späť na Námestie sv. Trojice," priblížil Kabina.

Dodal, že na ktorejkoľvek zastávke môže cestujúci vystúpiť a opäť nastúpiť. Počas jazdy turistov sprevádza audiosprievodca, od ktorého sa dozvedia zaujímavosti z histórie Banskej Štiavnice a okolia.

Vláčik bude premávať každú hodinu v pravidelných intervaloch od 10.00 h. Aktuálne informácie o vláčiku nájdu záujemcovia na stránke: www.stiavnickaanca.sk.