Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Bežkárske trate pri Kremnici vyčistia pred sezónou dobrovoľníci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako informovali organizátori na sociálnej sieti, počas brigády sa chcú zamerať na čistenie tratí od konárov, kameňov a náletových drevín.

Kremnica 8. októbra (TASR) - Na Skalke pri Kremnici sa v sobotu 12. októbra uskutoční brigáda, ktorej cieľom je úprava a príprava tratí na nadchádzajúcu bežkársku sezónu. Občianske združenie TJ Biela stopa organizujúce akciu hľadá dobrovoľníkov, ktorí pri úprave tratí pomôžu.

Ako informovali organizátori na sociálnej sieti, počas brigády sa chcú zamerať na čistenie tratí od konárov, kameňov a náletových drevín. Orezávať tiež budú kríky a stromy v blízkosti tratí.

"Vítame aj vlastné náradie, ako píla, krovinorez. Samozrejme, každá pomoc je vítaná. Odporúčame vziať si pohodlné oblečenie, pracovné rukavice a dobrú náladu. O občerstvenie, pitný režim a pohonné látky bude postarané," avizujú organizátori.

Skalka pri Kremnici sa nachádza vo výške 1220 metrov nad morom. Je nazývaná aj "rajom bežeckého lyžovania", nachádzajú sa tam desiatky kilometrov bežeckých tratí rôznej náročnosti, ktoré pravidelne upravujú.