Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Biskupi pozývajú k modlitbe za všetkých, ktorých zasiahli povodne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Duchovnú blízkosť vyjadrili biskupi aj počas nedeľnej svätej omše, ktorú slávili v rámci národnej púte k patrónke Slovenska, v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne-Strážach (okres Senica).

Bratislava 15. septembra (TASR) - Slovenskí biskupi pozývajú k modlitbe za všetkých, ktorých zasiahli povodne. Zároveň prosia o ľudskú blízkosť, solidaritu a konkrétnu pomoc postihnutým záplavami. Biskupi tiež vyjadrujú poďakovanie príslušníkom záchranného zboru a dobrovoľníkom, ktorí pomáhajú pri evakuácii obyvateľov a ochrane majetku. TASR o tom informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

Duchovnú blízkosť vyjadrili biskupi aj počas nedeľnej svätej omše, ktorú slávili v rámci národnej púte k patrónke Slovenska, v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne-Strážach (okres Senica). "Dnes budeme osobitným spôsobom prežívať duchovnú spoluúčasť so všetkými, ktorí trpia následkom počasia. Prosiť chceme aj za tých, ktorí v týchto ťažkých časoch pomáhajú," povedal v úvode svätej omše bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.