Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Regióny

Bober a Judák vyjadrili sústrasť obetiam nehody pri Nových Zámkoch

Na snímke košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

K zrážke vlaku a autobusu došlo vo štvrtok (27. 6.) krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch. Pri nehode zomrelo sedem ľudí.

Bratislava/Nové Zámky 28. júna (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS), košický arcibiskup a metropolita Bernard Bober s veľkým zármutkom prijal správu o tragickej nehode vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Svoju účasť a blízkosť v modlitbe všetkým, ktorých tragédia zasiahla, vyjadril aj nitriansky biskup Viliam Judák.

"S veľkou ľútosťou a pohnutím vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí tragickej dopravnej nehody. Modlím sa za spásu duší tých, ktorí pri nešťastí prišli o život, a vyprosujem skoré uzdravenie zraneným," uviedol Bober. Za obete nehody odslúži svätú omšu.

Nitriansky biskup praje zraneným účastníkom havárie skoré uzdravenie. "Na všetkých myslí v modlitbách a bude pamätať aj pri svätej omši, ktorú v piatok odslúži na tento úmysel," doplnili z Nitrianskeho biskupstva.

K zrážke vlaku a autobusu došlo vo štvrtok (27. 6.) krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch. Pri nehode zomrelo sedem ľudí. Zranení boli prevezení do nemocníc v Bratislave, Nitre, Komárne a Leviciach.