Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 29. september 2024Meniny má Michal a Michaela
< sekcia Regióny

Bojujú s reklamným smogom: V Beluši odstránili prvé bilbordy

Archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Moderné samosprávy začínajú podľa neho viac a viac reflektovať verejný priestor, ktorý má spĺňať aj estetické štandardy.

Beluša 6. augusta (TASR) - Z verejného priestoru v obci Beluša v Púchovskom okrese zmizli štyri bilbordy umiestnené na obecných pozemkoch. V odstraňovaní reklamného smogu chce samospráva pokračovať. Informoval o tom prednosta obecného úradu v Beluši Patrik Štrbák.

Moderné samosprávy začínajú podľa neho viac a viac reflektovať verejný priestor, ktorý má spĺňať aj estetické štandardy. Odstraňovanie reklamných pútačov vyžaduje často časovo náročné a komplikované úsilie zo strany samospráv.

"Zaujíma nás, ako sa u nás občania aj návštevníci cítia. Či u nich prevažuje kladný postoj, alebo ich rušia reklamy. V prvej fáze sme vypovedali zmluvy na obecných pozemkoch, ale v snahách budeme pokračovať ďalej, i keď proces bude podstatne zložitejší," doplnil prednosta.

Štyri bilbordy boli na pozemku základnej školy, pred areálom materskej školy a pri veľkej križovatke Púchov - Považská Bystrica.