Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Regióny

Medzi Lamačom a Devínskou n. Vsou vznikne nové nákupné centrum

Vizualizácia interiéru Bory Mall Foto: Penta

Bratislava 11. júna (TERAZ.sk) - Medzi Lamačom a Devínskou Novou Vsou by malo vyrásť nové obchodno-zábavné centrum Bory Mall. Výstavba prebehne v dvoch etapách, prvá by mala byť ukončená do dvoch rokov. Stredoeurópska investičná skupina Penta odhaduje svoju investíciu na na viac ako 150 mil. eur.

Ako informoval hovorca skupiny Penta Martin Danko, v jarných mesiacoch prebiehali zemné práce, výstavba sietí a komunikácií. V najbližších dňoch začne výstavba samotného obchodno-zábavného centra Bory Mall. V prvej etape projektu vznikne vyše 50 tis. metrov štvorcových hrubej prenajímateľnej plochy, pričom v súčasnosti je s nájomcami dohodnutá na prenájom viac ako polovica. Po ukončení prvej etapy je plánovaná ďalšia výstavba. V Bory Mall budú mať prevádzku napr.: H&M, Lindex, New Yorker, Intersport, A3 sport, Alltoys, Billa, Panta Rhei a ďalšie predajne, veľké fitness centrum i široká ponuka služieb a občerstvenia. Návštevníci sa môžu tešiť aj na jedinečný koncept pre deti, ktorý bude umiestnený v interiéri aj v exteriéri.

Vizualizácia exteriéru Bory Mall
Foto: Penta

Nákupné centrum Bory Mall naplní nákupné potreby a očakávania obyvateľov mestských častí Devínska Nová Ves, Lamač, Dúbravka, ale aj zákazníkov zo Záhorskej Bystrice, Devína i priľahlého Záhoria. „Rodinne zamerané centrum Bory Mall prinesie celú škálu rôznych, na Slovensku známych i nových, predajní a služieb. Unikátom centra budú výnimočné architektonické prvky a zelené plochy v interiéri aj exteriéri centra,“ povedal Jozef Oravkin, partner investičnej skupiny Penta zodpovedný za Real Estate projekty skupiny.

Autorom architektonického návrhu obchodno-zábavného centra Bory Mall je ateliér talianskeho architekta Massimiliana Fuksasa. Investičný úver na výstavbu nákupného centra Bory Mall poskytlo konzorcium štyroch bánk: UniCredit, VÚB, ČSOB a HYPO-BANK Burgenland.

V lokalite Bory, v ktorej bude centrum postavené, je už vybudovaná infraštruktúra, komunikácie i okružné križovatky. Lokalita je teda pripravená na výstavbu ďalších obchodov. Prvým, ktorý bol v Boroch vybudovaný, je Metro Cash&Carry. V apríli 2013 bol otvorený ďalší obchod – najväčší a najmodernejší koncept Hornbachu pre stavbu a záhradu na Slovensku. Ďalšie prevádzky, ktoré sú v súčasnosti vo fáze vybavovania povolení potrebných na výstavbu sú Decathlon a Merkury Market.