Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Cyklotrasu za Bielym krížom v Bratislave zrekonštruovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Opravou spomínanej cyklotrasy bude podľa mesta sieť už zrekonštruovaných cyklotrás, ktoré sa na seba navzájom napájajú, ucelenejšia.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Cyklotrasu "lesná cesta Salaš" za Bielym krížom v Bratislave opravili. Rekonštrukciou sa zlepšili bezpečnosť a podmienky na športovanie a rekreáciu ľudí, ktorí túto trasu využívajú. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla s tým, že sa oprava realizovala vďaka spolupráci hlavného mesta a Štátneho podniku Lesy SR.

"Táto trasa prepája dve medzinárodné cyklotrasy, a to EuroVelo 13 a 6. Zároveň prepája aj Záhorie s Podunajskou nížinou a pravidelne sa na nej konajú aj športové podujatia," uviedol námestník primátora pre životné prostredie Jakub Mrva s tým, že cyklotrasa bola v zlom havarijnom stave.

Opravou spomínanej cyklotrasy bude podľa mesta sieť už zrekonštruovaných cyklotrás, ktoré sa na seba navzájom napájajú, ucelenejšia. Postupne sa napríklad napája na zrekonštruovaný úsek cesty spod Bieleho Kríža smerom k Spariskám a následne môže cyklista pokračovať ďalej na Kačinsku cestu.

Samospráva priblížila, že sa v tomto roku dokončila aj oprava lesnej cesty Malý Javorník - Svätý Jur a aj časť lesnej cesty Horvátka. "Naším zámerom rovnako je, aby postupne pribudli na rôznych miestach aj viaceré prvky dreveného mobiliáru ako altánky a lavičky, čím sa ešte viac zvýši komfort návštevníkov pohybujúcich sa po lesných cestách," doplnil riaditeľ Lesov SR Radomír Nečas.