Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Hasiči zasahujú pri požiari v Podunajských Biskupiciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mestská časť Podunajské Biskupice na sociálnej sieti vyzýva, aby si ľudia pre šíriaci sa hustý dym pozatvárali na svojich príbytkoch okná.

Bratislava 24. júna (TASR) - Hasiči hasia požiar porastu a odpadu na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči. Dodal, že na mieste je aj zisťovateľ príčiny vzniku požiarov.

"Na mieste zasahuje 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s deviatimi kusmi hasičskej techniky a viac ako 20 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí Ružinov, Podunajské Biskupice, Most pri Bratislave, Rusovce, Petržalka, Malinovo a Rovinka," uviedol Koči.

Mestská časť Podunajské Biskupice na sociálnej sieti vyzýva, aby si ľudia pre šíriaci sa hustý dym pozatvárali na svojich príbytkoch okná. "Ak to nie je vyslovene nevyhnutné, nevychádzajte von. Uhasenie náročného požiaru sa odhaduje až v ranných hodinách," dodala. Na mieste sú podľa mestskej časti aj odborníci, ktorí monitorujú kvalitu ovzdušia.