Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Bratislava: Mesto sa bude snažiť čo najskôr sprejazdniť Devínsku cestu

Na snímke národná kultúrna pamiatka (NKP) hrad Devín. Foto: TASR - Dano Veselský

Bratislava na vodičov apeluje, aby v prípade čiastočného obnovenia premávky z Karlovej Vsi do Devína využívali trasu na prejazd primárne obyvatelia Devína.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Mesto Bratislava sa bude snažiť čo najskôr sprejazdniť Devínsku cestu. Tá bola uzatvorená pre zosuv kameňov zo svahu. TASR o tom v sobotu informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

"V dôsledku zosuvu kameňov zo svahu na vozovku bolo nutné dočasne uzatvoriť Devínsku cestu medzi kameňolomom a Devínom. Krízový štáb v spolupráci s mestskými časťami, bezpečnostnými zložkami a dopravným podnikom rieši alternatívne možnosti obsluhy pre individuálnu automobilovú dopravu aj verejnú dopravu, konkrétne linku 29, ktorá je jedinou obslužnou linkou tejto mestskej časti," priblížil.

Bratislava na vodičov apeluje, aby v prípade čiastočného obnovenia premávky z Karlovej Vsi do Devína využívali trasu na prejazd primárne obyvatelia Devína. "A aby ostatní vodiči, smerujúci napríklad do Devínskej Novej Vsi, využili iné trasy," povedal hovorca. Avizoval, že mesto sa cez víkend pokúsi zabezpečiť obhliadku svahu nad Devínskou cestou geológom. "Aby mohla byť táto komunikácia v čo najkratšom čase bezpečne opäť sprejazdnená," dodal.

Ľudí zároveň upozornil na aktuálne silnejúci nárazový vietor v hlavnom meste. "Zdôrazňujeme, aby sa obyvatelia vyhýbali lesom a parkom, v rámci možností neparkovali pod stromami a minimalizovali svoj pohyb vonku," uviedol Bubla.