Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Bratislava oslávi 125. výročie prevádzky MHD v meste

Ilustračné foto. Foto: Archív TASR Ivan Majerský

Historické vozidlá budú premávať od 10:30 do 18:00 v intervale asi 15 minút a zastavia na všetkých zastávkach na ich trasách, ktoré sú verné niekdajším trasám liniek.

Bratislava 25. augusta (TASR) – Bratislava oslávi 125. výročie prevádzky MHD v meste. Na štvrtok preto pripravila oslavy, ktorých centrom bude priestor pred Starou tržnicou pri električkovej zastávke Námestie SNP. Dopravný podnik Bratislava o tom informuje na sociálnej sieti.

Verejnosť sa môže podľa dopravcu tešiť najmä na premávku historických vozidiel a na dve prekvapenia. „Trasy liniek historických vozidiel sme koncipovali tak, aby čo najvernejšie odrážali prvé trasy liniek jednotlivých trakcií. Premávať budú od 10:30 do 18:00 v intervale asi 15 minút a zastavia na všetkých zastávkach na ich trasách," spresnil DPB. Návštevníkov žiada o rešpektovanie hygienických opatrení, najmä nosenie rúšok vo vozidlách, dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti a obmedzenia počtu cestujúcich.

Električková linka A bude mať trasu od historickej budovy Slovenského národného divadla cez Námestie SNP, Obchodnú, hlavnú stanicu, Obchodnú, tunel, nábrežie, Mostovú a späť k SND. Trolejbusová linka H pôjde cez Búdkovú smerom k Bratislavskému hradu na Hodžovo námestie, Ulicu 29. augusta, k Nemocnici sv. Michala a späť. Autobusová linka M pôjde od SND (zastávka električiek oproti historickej budove SND) cez Námestie SNP, Štefánikovu, hlavnú stanicu, Šancovú, Račianske mýto, Legionársku, Dostojevského rad, nábrežie, Mostovú a späť k SND.