Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Regióny

Bratislava uzavrela súťaž o jednosmerných a obojsmerných električkách

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V prípade jednosmerných električiek ide o nízkopodlažné vozidlo Škoda 29Tx s dĺžkou do 32,5 metra a kapacitou 250 osôb.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyhodnotil dve súťaže na dodávateľa ďalších jednosmerných a obojsmerných električiek. Výsledkom verejných obstarávaní je možnosť uzatvoriť rámcové dohody na dodanie 20 jednosmerných a 20 obojsmerných električiek. V oboch prípadoch sa úspešným uchádzačom stala skupina dodávateľov v zložení Škoda Transportation, Škoda Ekova, Škoda Electric a ŽOS Trnava. TASR o tom informoval hovorca DPB Jozef Vozár.

V prípade jednosmerných električiek ide o nízkopodlažné vozidlo Škoda 29Tx s dĺžkou do 32,5 metra a kapacitou 250 osôb. Predložená ponuka je v celkovej výške 71.400.000 eur bez DPH, cena za jednu električku je vo výške 3.570.000 eur bez DPH. V prípade obojsmerných električiek ide o nízkopodlažné vozidlo Škoda 30Tx s dĺžkou do 32,5 metra a kapacitou 247 osôb. Predložená ponuka je v celkovej výške 78.700.000 eur bez DPH, cena za jednu električku je teda vo výške 3.885.000 eur bez DPH.

Nové električky majú v budúcnosti podľa mestského dopravcu pomôcť naplniť víziu ekologickej, komfortnej, udržateľnej a atraktívnej dopravy. Zákazky sú nastavené na prípadné financovanie z eurofondov, pričom nákup týchto vozidiel je podľa DPB možnosťou pre čerpanie finančných prostriedkov predovšetkým z plánu obnovy a odolnosti, ako aj z Operačného programu Slovensko. "DPB bude v tejto téme v nasledujúcich dňoch adresovať žiadosť o rokovanie na príslušné ministerstvá a inštitúcie," skonštatoval predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský.

Po uplynutí zákonných lehôt pre uplatnenie revíznych postupov a v prípade získania financovania pristúpi DPB k podpísaniu zmlúv na dodanie vozidiel. V zmysle rámcových dohôd bude plnenie zabezpečené na základe jednej alebo viacerých objednávok.