Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Regióny

Zavedenie PAAS v zóne Teplická v Bratislava sa presúva na rok 2025

Na snímke vyhradené parkovanie pre rezidentov PAAS v zóne Tehelné pole v bratislavskej mestskej časti Nové mesto 4. januára 2022. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pôvodne magistrát plánoval spustiť ďalšiu zónu regulovaného parkovania v Novom Meste ešte v roku 2024.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Zavedenie Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS) v ďalšej lokalite v Novom Meste sa presúva na rok 2025. Ide o lokalitu NM2 - Teplická, ktorá je ohraničená ulicami Vyhnianska cesta, Sliačska, Smikova a Kukučínova. Vyplýva to z vyjadrení, ktoré TASR poskytol hovorca Bratislavy Peter Bubla.

"Spustenie časti zóny NM2 - Teplická je plánované v 2025 vzhľadom na skutočnosť, že sa predĺžila príprava a schválenie projektu," priblížil Bubla.

Pôvodne magistrát plánoval spustiť ďalšiu zónu regulovaného parkovania v Novom Meste ešte v roku 2024. Návrh projektu organizácie dopravy obyvateľom spolu s mestskou časťou priblížil v polovici septembra, pripomienky alebo otázky k návrhu projektu bolo možné posielať do konca septembra.

Systém Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), ktorý bratislavská samospráva označuje za jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili v prvých troch zónach začiatkom roka 2022. Systém mesto postupne rozširuje.