Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

ALKOHOL ZA VOLANTOM: Bratislavská polícia chytila viacero hriešnikov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia v tejto súvislosti apelovala na ľudí, aby v žiadnom prípade nešoférovali pod vplyvom alkoholu.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Bratislavská polícia riešila počas uplynulého víkendu viacero vodičov pod vplyvom alkoholu. U siedmich namerala viac ako jedno promile v dychu. Dvoch vodičov pre jazdu pod vplyvom alkoholu obvinila, mali viac ako dve promile. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Jedného z obvinených si polícia všimla v nedeľu (20. 10.) večer na ulici Svornosti. "Jeho jazda, ktorá hneď vzbudila pozornosť spočívala v 'úzkom' jazdnom pruhu od kraja po kraj," doplnila hovorkyňa s tým, že mu namerali 2,48 promile.

V nedeľu chytila polícia aj druhého obvineného. "Bol hliadkou zákonným spôsobom zastavený a kontrolovaný medzi obcami Nová Dedinka a Tureň v čase okolo 21.22 h. Vodič s vykonaním dychovej skúšky súhlasil, no hodnota alkoholu v dychu nebola pozitívnou informáciou pre vodiča. Hodnota 2,98 promile ho dostala do cely policajného zaistenia," ozrejmila Šimková.

Polícia v tejto súvislosti apelovala na ľudí, aby v žiadnom prípade nešoférovali pod vplyvom alkoholu. "Jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale najmä tú najohrozenejšiu skupinu účastníkov cestnej premávky, ktorými sú cyklisti a chodci," dodala.