Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 23. august 2024Meniny má Filip
< sekcia Regióny

Bratislavská polícia otvára výberové konanie pre 20 nových policajtov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Maroš Černý

Mestská polícia ponúka po zapracovaní pre nových policajtov mzdu vo výške 1380 eur mesačne a viaceré príplatky.

Bratislava 16. júla (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Bratislave otvára výberové konanie pre 20 nových mestských policajtov. Záujemcovia môžu v tieto dni vyplniť formulár na webovej stránke budpolicajt.sk, následne budú pozvaní na osobný pohovor. Na jeseň ich čaká kurz odbornej prípravy. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko.

"Na vybraných uchádzačov čaká test zo slovenčiny, psychodiagnostické vyšetrenie a aj fyzická previerka. Kandidáti, ktorí prejdú výberovým konaním, nastúpia v septembri do kurzu odbornej spôsobilosti," priblížil Borko s tým, že po jeho úspešnom absolvovaní nájdu svoje miesto na jednom z okresných veliteľstiev alebo na Útvare zásahovej jednotky a kynológie.

Verejnosť vníma prácu mestskej polície najmä cez hliadky, ktoré riešia najčastejšie dopravné priestupky. Mestskí policajti však slúžia aj v cyklohliadkach, venujú sa environmentálnej problematike v mestských lesoch, pracujú s poriadkovými psami, slúžia ako priestupkári, pracujú ako operátori na linke 159 alebo v kamerovom stredisku, či ako preventisti so žiakmi alebo seniormi. Mestskí policajti zvládajú denne aj vážne situácie, pri ktorých ide neraz o život, zdravie či majetok.

Mestská polícia ponúka po zapracovaní pre nových policajtov mzdu vo výške 1380 eur mesačne a viaceré príplatky.