Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Regióny

Bratislavská polícia prerušila večerné nelegálne tuningové zrazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Účastníci tuningového zrazu sa následne presunuli na parkovisko ďalšieho obchodného centra so záhradným sortimentom pri letisku, kde sa ich zhromaždilo viac ako tisíc.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 13. októbra (TASR) - Polícia počas sobotného (12. 10.) večera prerušila viaceré nelegálne tuningové zrazy na území Bratislavy. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Nelegálny tuningový zraz nahlásili najprv v podzemnej garáži obchodného centra na Pribinovej ulici. Polícia počas kontroly zistila a riešila viacero priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Účastníci zrazu sa následne rozišli.

Približne o hodinu neskôr prijala polícia informáciu o konaní ďalšieho tuningového zrazu, a to pred obchodným centrom na Ivanskej ceste. Na parkovisku a jeho bezprostrednom okolí sa nachádzalo niekoľko stoviek áut, z nich väčšie množstvo nelegálne upravených. Účastníci tohto zrazu obmedzovali plynulosť cestnej premávky a púšťali hlasnú hudbu, polícia preto vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia.

Účastníci tuningového zrazu sa následne presunuli na parkovisko ďalšieho obchodného centra so záhradným sortimentom pri letisku, kde sa ich zhromaždilo viac ako tisíc. Polícia ich riešila za spáchané priestupky v 78 prípadoch blokovou pokutou, 19 vodičom zadržala osvedčenia o evidencii vozidiel, v 11 prípadoch zadržala aj tabuľky s evidenčnými číslami, v jednom prípade zadržala vodičský preukaz.

"Na základe získaných audiovizuálnych záznamov bude zároveň prebiehať ďalšie objasňovanie priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke," doplnil Szeiff.