Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Bratislavský samosprávny kraj udelil ocenenia v sociálnej oblasti

Na archívnej snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zamestnanci zariadení sociálnych služieb nezištne, obetavo a s empatiou pomáhajú ľuďom so zdravotným postihnutím. Ide o nesmierne náročnú a zodpovednú prácu, uviedol predseda BSK Juraj Droba.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) udelil ocenenia v sociálnej oblasti. Získali ich tí, ktorí prispeli k zvýšeniu kvality služieb v zariadeniach sociálnych služieb v pôsobnosti kraja či k zvýšeniu kvality života prijímateľov sociálnych služieb. Ocenenia boli udelené v štyroch kategóriách. TASR o tom informoval Michal Feik, riaditeľ odboru komunikácie a propagácie Úradu BSK.

"Zamestnanci zariadení sociálnych služieb nezištne, obetavo a s empatiou pomáhajú ľuďom so zdravotným postihnutím. Ide o nesmierne náročnú a zodpovednú prácu. Aj touto formou im chceme vyjadriť vďaku a uznanie za ich pracovné nasadenie a za ich ľudský a vysoko profesionálny prístup," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

V kategórii prijímateľ/prijímateľka sociálnej služby bolo ocenených desať laureátov. V kategórii zamestnanec/zamestnankyňa zariadenia sociálnych služieb bolo ocenených 24 ľudí. V kategórii Zariadenie sociálnych služieb získalo ocenenie za výnimočný čin Centrum sociálnych služieb Pod Karpatmi v Pezinku. V kategórii dobrovoľníctvo a filantropia dostalo ocenenie päť laureátov, medzi nimi aj Hasičský a záchranný útvar hl. mesta Bratislava či známy zabávač František Košarišťan alias Fero Joke.

"Nenápadní hrdinovia – týmto pomenovaním môžeme právom označiť ľudí, ktorí zodpovedne, s láskou a oduševnením pôsobia v zariadeniach sociálnych služieb. Počas krízovej situácie spôsobenej ochorením COVID-19 sme si viac ako inokedy uvedomovali, ako veľmi sú zamestnanci zariadení sociálnych služieb, a to bez ohľadu na ich profesiu, pre život a chod zariadenia nenahraditeľní," podotkla Marica Šiková, riaditeľka odboru sociálnych vecí Úradu BSK.