Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Brezno sa uchádza o zdroje na cesty, chodníky a školy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Žiadosti sú na viac ako dva milióny eur.

Brezno 13. augusta (TASR) - Mesto Brezno sa uchádza o dotačné zdroje na projekty ciest, chodníkov, stojísk, mostov a tiež na projekty týkajúce sa energetických úspor a komfortu detí na školách vo výške viac ako dva milióny eur. Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel.

"Uchádzame sa o ďalšie zdroje na cesty, chodníky, školy a ďalšie, čo sme podali len tieto dni. Brezno je jedným z najviac čerpajúcich miest, pokiaľ ide o dotačné zdroje, a je to len výsledkom množstva práce, ktorú musíme urobiť hlavne v príprave projektových dokumentácií a žiadostí," konštatoval Abel.

Pripomenul, že z tohto dôvodu pred niekoľkými rokmi zriadil samostatné investičné a projektové oddelenia a ich výsledkom je získanie desiatok miliónov eur do rozpočtu a investícií mesta.

Ako zhrnul, v poslednom období mesto zaslalo žiadosti a snaží sa získať financie napríklad na modernizáciu chodníka a lávky pre peších cez Hron, mosta a miestnej cesty v lokalite Hlavina, modernizáciu chodníka na nábreží Hrona a komunikácie na uliciach Chalupkova, Kuzmányho, Staničná a v časti Jarmočisko. Na Základnej škole (ZŠ) MPČĽ chce vymeniť okná a na ZŠ Pionierska strechu vrátane regulácie kúrenia.