Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 28. jún 2024Meniny má Beata
< sekcia Regióny

Vyšetrujú požiar v Justičnom paláci, začalo sa trestné stíhanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Operátor tiesňovej linky 155 vyslal ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k 59-ročnému mužovi, ktorý utrpel popáleniny prvého a druhého stupňa na vrchnej časti tela.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 10. júna (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti nedeľného (9. 6.) požiaru v cele v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Bratislava, ktorý sídli v zadnej časti Justičného paláca. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Presná výška škody, ktorá bola požiarom spôsobená, bude predmetom ďalšieho dokazovania," ozrejmil hovorca.

Požiar úmyselne spôsobila väznená osoba, ktorá bola umiestnená sama na cele. Na mieste zasahovali aj záchranári, ktorých privolali k 59-ročnému mužovi s popáleninami prvého a druhého stupňa. Po prvotnom ošetrení bol pri vedomí posádkou transportovaný do nemocnice v Ružinove.

Hasiči zasahovali v nedeľu večer pri požiari v bratislavskom Justičnom paláci. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči. Upozornil na to portál noviny.sk s tým, že sa tam mal podpáliť väzeň.

"Požiar úmyselne spôsobila väznená osoba, ktorá bola umiestnená sama na cele. Vzhľadom na to, že v danej veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie vyjadrovať," spresnila pre TASR hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská. K požiaru cely prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Bratislava, ktorý sídli v zadnej časti Justičného paláca.

Na mieste zasahovali záchranári. "Operátor tiesňovej linky 155 vyslal ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k 59-ročnému mužovi, ktorý utrpel popáleniny prvého a druhého stupňa na vrchnej časti tela. Po prvotnom ošetrení bol pri vedomí posádkou transportovaný do nemocnice v Ružinove," uviedla pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová.

Hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská priblížila, že došlo aj k zraneniu príslušníka zboru, ktorý bol následne ošetrený v civilnom zdravotníckom zariadení. Prípad sa však zaobišiel bez vážnejších následkov na zdraví i majetku. Bezpečnosť odsúdených a obvinených nebola ohrozená.

"Podľa predbežných informácií príslušníci ZVJS reagovali rýchlym zásahom a uhasením požiaru zabránili väčšej ujme na zdraví v prípade páchateľa a väčším škodám na majetku," dodala s tým, že k rozšíreniu požiaru mimo cely nedošlo.