Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Bude veselo: V Dolnom Kubíne sa chystá najväčšia kultúrna akcia roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pred otvorením jarmoku sa o 13.30 h na hlavnom pódiu uskutoční otvorenie Športových hier telesne znevýhodnenej mládeže, ktoré budú v Dolnom Kubíne od 12. do 15. septembra.

Dolný Kubín 19. augusta (TASR) - Dolný Kubín sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu akciu roka, Kubínsky jarmok a Dni mesta sa začnú už o necelý mesiac. Počas piatka 13. septembra a soboty 14. septembra ponúknu program plný zábavy, hudby, remesiel a gurmánskych zážitkov. TASR o tom v pondelok informoval Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

Program podujatia sa začne v piatok 13. septembra na hlavnom pódiu, kde sa spoločným vystúpením predstavia talenty zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Petra M. Bohúňa a ZUŠ Pelhřimov. O 17.00 h na pódiu zahrá jeden z headlinerov tohtoročného Kubínskeho jarmoku, kapela Kandráčovci. Po nich sa o 18.30 h na scéne objaví domáca kapela Shock Band. "O 20.00 h sa o pokračovanie dobrej nálady postará Cico Band & René Rendy so svojím energickým vystúpením a hitom Piatoček. Vrcholom večera bude koncert skupiny Heľenine oči o 21.30 h, ktorá roztancuje Hviezdoslavovo námestie svojou unikátnou zmesou piesní. Večer uzavrie diskotéka," uviedla riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne Martina Mesárošová.

Pred otvorením jarmoku sa o 13.30 h na hlavnom pódiu uskutoční otvorenie Športových hier telesne znevýhodnenej mládeže, ktoré budú v Dolnom Kubíne od 12. do 15. septembra.

Sobotný program sa začne detským jarmokom organizovaným Základnou školou Janka Matúšku. Riaditeľka kultúrneho strediska zdôraznila, že sobotné popoludnie bude patriť predovšetkým deťom, ktoré sa môžu tešiť na komediálnu family šou Sranda Banda a vystúpenie kapely Maliny JAM.

Z dôvodu konania sa jarmoku dôjde k viacerým dopravným obmedzeniam v centre mesta. Samospráva preto vyzýva vodičov, aby venovali pozornosť prenosným dopravným značeniam a pokynom polície. Pre uľahčenie pohybu po meste počas jarmoku ponúka samospráva aj tento rok mestskú hromadnú dopravu zdarma. "V piatok aj v sobotu budú všetky linky MHD pre verejnosť opäť bezplatné," doplnil primátor Ján Prílepok.