Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Cenu mesta Poltár získajú štyri osobnosti i základná umelecká škola

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Cenu mesta Poltár získa tento rok aj základná umelecká škola pri príležitosti 50. výročia jej vzniku.

Poltár 22. júna (TASR) - Cenu mesta Poltár získajú v tomto roku štyri osobnosti, Cenu primátora športovec Peter Srniš. O udeľovaní najvyšších mestských ocenení rozhodovali poslanci na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. TASR o tom informovala Jozefína Očenášová z kancelárie primátora.

Dodala, že zo štyroch je prvou ocenenou za pedagogickú činnosť Anna Melicherčíková, ktorá pracovala so zdravotne znevýhodnenými deťmi. Za umeleckú tvorbu v celom regióne a šírenie dobrého mena v tvorivom svete ocenia Annu Rechtoríkovú. "Za dôkladné mapovanie histórie mesta, regiónu a publicistickú činnosť získa Cenu mesta aj Milan Vitéz," objasnila. Ďalším sa stal dlhoročný člen protifašistických bojovníkov Štefan Repka. "Jeho práca v oblasti verejnoprospešnej činnosti a zachovania historického dedičstva si zasluhuje uznanie," spomenula.

Okrem toho Cenu mesta Poltár získa tento rok aj základná umelecká škola pri príležitosti 50. výročia jej vzniku. "Tieto ocenenia každoročne udeľujú jednotlivcom alebo kolektívom za ich prínosy v rôznych oblastiach spoločenského života, ktorí sa výrazne zaslúžili o rozvoj a propagáciu mesta," vysvetlila Očenášová.

Odovzdávanie cien bude 6. septembra, keď si občania prevezmú z rúk primátora svoje ocenenia. Podujatie bude sprevádzať kultúrny program, ktorý pripravia žiaci základnej umeleckej školy a ďalší ľudia z Poltára.