Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Regióny

Cestári v Banskobystrickom kraji preškolili zamestnancov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Okrem teoretických vedomostí a informácií boli súčasťou vzdelávania aj praktické cvičenia.

Banská Bystrica 27. septembra (TASR) - Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) získala vďaka projektu Podpora rozvoja zručnosti zamestnancov finančný príspevok z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny SR na preškolenie viacerých svojich zamestnancov. Školenia sa konali v septembri a budú refundované ako služby vzdelávania spolu s náhradou mzdy v plnej výške až do hodnoty 90.750 eur z prostriedkov štátneho rozpočtu. TASR o tom v piatok informovala manažérka pre komunikáciu BBRSC Martina Straková.

Ako doplnila, išlo o pilčícke a zváračské kurzy pre vodičov a strojníkov či iné odborné kurzy pre administratívnych pracovníkov. Okrem teoretických vedomostí a informácií boli súčasťou vzdelávania aj praktické cvičenia. Školenie pilčíkov prebiehalo priamo v lese, kde si vodiči a strojníci odskúšali svoje vedomosti priamo na vytypovaných stromoch. Zvárači mali rovnako možnosť otestovať si svoju zručnosť na praktických cvičeniach.

"Teší nás, že sa nám podarilo zabezpečiť školenia a byť úspešným žiadateľom v tejto výzve. Naši zamestnanci si tak obnovili svoje doterajšie vedomosti a zručnosti potrebné pri ich manuálnej práci v teréne. Sľubujeme si od toho zníženie rizika poškodenia zdravia pri výkone v teréne, ale i lepšiu kvalitu odvedenej práce," zdôraznil predseda predstavenstva BBRSC Martin Turčan.