Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

Cesty na Orave zrekonštruovali za 2,3 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR- Ján Krošlák

Stavebné práce spočívali v zosilnení vozovky a zvýšení bezpečnosti. Modernizácia a rekonštrukcia sa uskutočnila na 24 vybraných úsekoch ciest v regióne Oravy.

Oravská Lesná 2. októbra (TASR) - Investíciu v sume 2,3 milióna eur si vyžiadala rekonštrukcia ciest druhej a tretej triedy na Orave v celkovej dĺžke takmer 25 kilometrov. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Stavebné práce spočívali v zosilnení vozovky a zvýšení bezpečnosti. Modernizácia a rekonštrukcia sa uskutočnila na 24 vybraných úsekoch ciest v regióne Oravy. Sedem z nich v celkovej dĺžke 7,1 kilometra financovali prostredníctvom úveru v hodnote vyše 750.000 eur. Podľa Lacovej išlo o cesty v Zábiedove, Kline, Zákamennom, Habovke, Mútnom, Dolnom Kubíne - Mokradi a Oravskej Porube. "Z vlastných zdrojov vo výške 1,61 milióna eur sme dokončili modernizáciu ďalších 16 úsekov ciest v okresoch Námestovo, Trstená, Dolný Kubín v dĺžke vyše 17 kilometrov," konkretizovala hovorkyňa.

Ako doplnila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, celkovo sa obnovy týkajú takmer ôsmich percent celkovej dĺžky ciest druhej a tretej triedy, ktoré kraj vlastní v regióne Orava.