Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Regióny

Cirkvi: Mariánska púť v Levoči je tento rok prepojená s Rokom modlitby

Snímka zo slávnostnej svätej omše v Levoči 3. júla 2022. Slávnostnou odpustovou svätou omšou v nedeľu vyvrcholila tradičná púť na levočskej Mariánskej hore. Celebroval ju košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. Foto: TASR – Milan Kapusta

Program okrem eucharistických slávení v latinskom i byzantskom obrade zahŕňa aj mini gospelový festival, program pre mladých, koncert, modlitbu ruženca i krížovej cesty.

Levoča 30. júna (TASR) - Program tohtoročnej Mariánskej púte v Levoči sa začína v nedeľu popoludní svätou omšou a vyvrcholí o týždeň 7. júla. Slávnostnú svätú omšu bude celebrovať spišský diecézny biskup František Trstenský. Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska informuje, že púť je tento rok prepojená s Rokom modlitby.

Tohtoročná levočská púť sa uskutoční pri príležitosti patrocínia Baziliky Návštevy Preblahoslavenej Panny Márie na Mariánskej hore v Levoči. "Nakoľko v katolíckej cirkvi aktuálne prežívame Rok modlitby, téma tohtoročnej púte bude Nauč nás modliť sa," avizuje Spišská diecéza.

Program okrem eucharistických slávení v latinskom i byzantskom obrade zahŕňa aj mini gospelový festival, program pre mladých, koncert, modlitbu ruženca i krížovej cesty. K sviatosti pokánia bude možné pristúpiť v utorok a od soboty až do skončenia púte.

Železničná spoločnosť Slovensko vypraví počas Levočskej púte na trati Spišská Nová Ves - Levoča v sobotu (6. 7.) a v nedeľu (7. 7.) 28 vlakov. Počas Levočskej púte bude v meste Levoča zavedený osobitný dopravný režim. O zmenách, parkoviskách aj kyvadlovej doprave mesto informuje na svojej webovej stránke.

Levoča je najstarším pútnickým miestom východného Slovenska. Každoročne príde na hlavnú odpustovú púť okolo pol milióna mariánskych pútnikov.