Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

Netradičné poštové zásielky: Košickí colníci v nich odhalili drogy

Ilustračná snímka. Foto: TASR – KR PZ v Žiline

V poštovej zásielke z Thajska mali byť značkové pánske džínsy, no zásielka pri kontrole RTG prístrojom vykazovala nesúlad medzi deklarovaným a skutočným obsahom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Košice 8. októbra (TASR) - Viacero prípadov nezákonného dovozu omamných a psychotropných látok zo zásielok pochádzajúcich z tretích krajín odhalili počas letných mesiacov príslušníci finančnej správy pobočky Colného úradu (CÚ) Košice Pošta. Odosielatelia z krajín mimo Európskej únie pritom deklarovali dovoz rôznych tovarov od korenín až po bezdrôtové slúchadlá. TASR o tom informovala hovorkyňa CÚ Košice Katarína Daňková.

V poštovej zásielke z Thajska mali byť značkové pánske džínsy, no zásielka pri kontrole RTG prístrojom vykazovala nesúlad medzi deklarovaným a skutočným obsahom. "Výsledkom úplnej vnútornej kontroly bolo zaistenie rekordného množstva marihuanových šišiek s čistou váhou viac ako jeden kilogram," spresnila.

Ďalší balíček od odosielateľa z USA na seba upozornil zápachom typickým pre marihuanu. Colné vyhlásenie síce deklarovalo dovoz čaju, no kontrola potvrdila marihuanové šišky a koncentrát pre vaporizér.

Odosielateľ z Thajska sa zas pokúsil doviezť na Slovensko 310 gramov marihuanových šišiek deklarovaných ako dokumenty. Podľa Daňkovej bola táto zásielka podozrivá už na prvý pohľad. Marihuanové šišky takisto našli ukryté zvlášť zabalené v originálnom balení koreninového prášku.

Príslušníkom finančnej správy sa nepozdávala ani ďalšia zásielka smerujúca z Veľkej Británie na Slovensko. Deklarované bezdrôtové slúchadlá s hmotnosťou 42 gramov sa po colnej kontrole zmenili na tri balíčky s obsahom neznámej zelenej sušiny, pričom vykonané testy potvrdili prítomnosť THC a metamfetamínu.

"Všetky uvedené prípady boli odovzdané na ďalšie konanie Policajnému zboru podľa ich miestnej príslušnosti," doplnila.