Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

ĎALŠÍ OPITÝ VODIČ: Zapríčinil čelnú zrážku

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook Polície SR Bratislavský kraj

K nehode došlo krátko pred 23.30 h.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Vodič pod vplyvom alkoholu vo štvrtok (22. 8.) večer na Slovnaftskej ulici v Bratislave zapríčinil dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranilo sedem ľudí. Pri predbiehaní autobusu čelne narazil do protiidúceho vozidla. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

K nehode došlo krátko pred 23.30 h. "Podľa doposiaľ zistených informácií mal 41-ročný vodič vozidla značky Kia v smere do mesta počas predchádzania autobusu čelne naraziť do protiidúceho vozidla značky Škoda, v ktorom sa nachádzali spolu s vodičom ďalšie štyri osoby," ozrejmila hovorkyňa s tým, že celú posádku so zraneniami previezli do nemocnice. S ľahkými zraneniami boli do nemocnice prevezení aj vodič druhého auta so spolujazdcom.

Vodič, ktorý predbiehal autobus, bol podrobený pasívnej dychovej skúške, ktorá sa skončila s pozitívnym výsledkom. "S cieľom zistenia presnej hodnoty alkoholu v jeho organizme bol nariadený odber krvi," dodala Šimunková.

Polícia v tejto súvislosti pripomína vodičom, že jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujú a ohrozujú ňou nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky.