Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Deň stromu je venovaný lesom a lesníkom, ponúka aj kultúrny program

Na snímke socha v zámockom parku v Topolčiankach, 24. januára 2015 Foto: TASR/Henrich Mišovič

Organizátorom podujatia sú Lesy Slovenskej republiky. Ako informovali, v úvode Dňa stromu zazneli slávnostné lesnice i vyznanie lesu v podaní herca Marka Igondu.

Topoľčianky 13. júla (TASR) - V Topoľčianskom parku sa v sobotu koná Deň stromu. V poradí 23. ročník podujatia pripomína význam lesov a ponúka kultúrny program, súťaže aj stanovištia s lesnými pedagógmi.

Organizátorom podujatia sú Lesy Slovenskej republiky. Ako informovali, v úvode Dňa stromu zazneli slávnostné lesnice i vyznanie lesu v podaní herca Marka Igondu. Súčasťou programu je aj pripomienka 250. výročia významného lesného hospodára Jozefa Dekreta Matejovie. "Popri hlavnom programe si môžu návštevníci u lesných pedagógov rozšíriť a súťažne preveriť svoje vedomosti o lese. Pripravené sú aj koncerty kapiel Stay Tuned a Vidiek, vystúpenia folklórnych súborov i tanečnej skupiny Old School Brothers," uviedli organizátori.

Ako doplnili, Deň stromu sa obvykle koná v Lesníckom skanzene v Čiernom Balogu. "Z dôvodu nevyhnutnej celkovej obnovy zariadenia skanzenu sa tento ročník uskutoční prvýkrát v Topoľčiankach. Zmena miesta konania prináša aj pozitívne stránky a umožní návštevníkom okrem už tradičného programu absolvovať prehliadku historického parku, kaštieľa, národného žrebčína, oranžérie tropických rastlín, škôlky okrasných drevín a prevádzky na spracovanie medu," doplnili organizátori.