Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

Divadlo Pôtoň ponúka umelcom účasť v Kreatívnom akcelerátore

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na otvorenú výzvu sa môžu hlásiť umelci, výskumníci a kultúrni operátori zo Slovenska aj zahraničia. Program pripravilo centrum ako súčasť osláv 25. výročia založenia organizácie.

Bátovce 10. októbra (TASR) - Rezidenčné umelecké centrum Divadla Pôtoň v Bátovciach v Levickom okrese pripravilo pre umelcov Kreatívny akcelerátor. Ako informovalo, ide o ponuku rezidenčných pobytov v roku 2025.

Na otvorenú výzvu sa môžu hlásiť umelci, výskumníci a kultúrni operátori zo Slovenska aj zahraničia. "Online prihlášku musia záujemcovia vyplniť a odoslať do 20. októbra 2024. Rezidenčné pobyty sa uskutočnia v období júl až december 2025 a môžu trvať dva až štyri týždne. Presné trvanie a termíny sú predmetom dohody medzi rezidentom a organizáciou po zverejnení výsledkov výzvy," uviedlo divadlo.

Kreatívny akcelerátor pripravilo centrum ako súčasť osláv 25. výročia založenia organizácie. Nový program umeleckých rezidencií je bezplatný a zahŕňa aj finančnú podporu rezidentov. "Pozývame uchádzačov z rôznych kultúrnych prostredí, rôzneho veku a pohlavia, ktorí pracujú v rôznych umeleckých či vedeckých disciplínach a vo všetkých fázach svojej profesionálnej kariéry. Vítaní sú aj rezidenti zo zahraničia," doplnili organizátori.