Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Regióny

Do Behu olympijského dňa v B. Bystrici sa zapojili školáci i škôlkari

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Organizátori sa rozhodli presunúť piatkovú akciu zo športového areálu Strednej športovej školy Banská Bystrica do Parku pod Pamätníkom SNP.

Banská Bystrica 21. júna (TASR) - Zapojiť do podujatia čo najviac detí z materských, základných a stredných škôl bolo cieľom piatkového Behu olympijského dňa v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora s tým, že sa na ňom zúčastnilo približne 400 záujemcov.

Organizátori sa rozhodli presunúť piatkovú akciu zo športového areálu Strednej športovej školy Banská Bystrica do Parku pod Pamätníkom SNP. "Doterajšie jarné počasie v uplynulých týždňoch veľmi neprialo športovým podujatiam, ktoré sa mali organizovať vonku na športoviskách," pripomína mesto s tým, že sa tak neuskutočnili súťaže v rámci Olympijského festivalu detí mesta v športovom areáli Základnej školy Golianova a ani v Základnej škole Jozefa Gregora Tajovského.

V Banskej Bystrici v piatok bežali spoločne škôlkari spolu so žiakmi prvého stupňa, jedno kolo s olympijskou pochodňou s účasťou bývalých slovenských olympionikov Martiny Hrašnovej a Pavla Blažeka. Po nich odbehli symbolické kolo aj žiaci druhého stupňa. Súčasťou športového podujatia boli tiež sprievodné aktivity, ktoré organizovalo Centrum voľného času Junior v spolupráci s mestom Banská Bystrica.