Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Regióny

Dobríková sa pre kolíziu funkcií vzdala poslaneckého postu Martina

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podľa aktualizovaného zoznamu kontaktov zamestnancov Mestského úradu v Martine sa Dobríková stala vedúcou oddelenia právnych služieb.

Martin 17. júna (TASR) - V martinskom mestskom zastupiteľstve nastane v aktuálnom volebnom období už tretia zmena. Pre nezlučiteľnosť funkcie poslanca s funkciou zamestnanca mesta Martin sa k 31. máju vzdala poslaneckého mandátu Zuzana Dobríková. Martinská radnica o tom informovala na svojom webovom sídle.

Podľa aktualizovaného zoznamu kontaktov zamestnancov Mestského úradu v Martine sa Dobríková stala vedúcou oddelenia právnych služieb. Začiatkom minulého roka z rovnakého dôvodu abdikoval na poslaneckú funkciu nový hlavný kontrolór Marcel Maťovčík a o tri mesiace neskôr sa funkcie poslanca vzdal Martin Kalnický.

Dobríkovej náhradníkom vo štvrtom volebnom obvode sa na základe výsledkov komunálnych volieb z roku 2022 stane Tibor Adamko, ktorý 13. júna vyjadril súhlas s nastúpením na uvoľnený post. "Funkcie poslanca sa ujme po zložení zákonom predpísaného sľubu poslanca na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva," informovala radnica.