Návštevníkov pozývajú na držkový perkelt, grilované prasiatko, osúchy, halászlé, guláš, štrúdle, langoše i na rôzne iné špeciality z rýb, hydiny a diviny.
Autor TASR
Dobrohošť 13. júla (TASR) - Ulice obce Dobrohošť voňajú dnes už od rána dobrým jedlom a návštevníci prichádzajú. Organizátori 13. ročníka gastronomicko-kultúrneho festivalu Tajomstvá dobrohošťských pecí očakávajú do večera vyše 3000 návštevníkov.
V tejto malej dedinke medzi starým korytom Dunaja a prívodným kanálom Vodného diela Gabčíkovo v okrese Dunajská Streda obyvatelia otvorili svoje brány do dvorov a ponúkajú rôzne gastronomické, nevšedné dobrôtky. Prichádzajú predavači aj zo širokého a ďalekého okolia, povedal pre TASR starosta obce Jozef Boráros, ktorý je hlavným organizátorom podujatia.
"Záujem z roka na rok rastie. S radosťou konštatujeme, že tí, ktorí sem raz prišli, znova sa vracajú. Každoročne ponúkame návštevníkom rôzne jedlá hlavne zo Žitného ostrova a bohatý kultúrny program," uviedol Boráros s tým, že účinkujúci prichádzajú nielen zo Slovenska, ale aj z Maďarska a zastúpené sú rôzne hudobné i tanečné žánre.
:
Podľa jeho ďalších slov návštevníkov pozývajú na držkový perkelt, grilované prasiatko, cigánsku pečienku, osúchy, halászlé, fazuľový, hovädzí a kotlíkový guláš, štrúdle, langoše, pečenú klobásu, trdelník, pečené ryby, bravčovú panenku so slaninou, grilovanú krkovičku i na rôzne iné špeciality z rýb, hydiny a diviny. Organizátor Boráros pripomenul, že pečenie v peci je preto lepšie a jedlo chutnejšie, lebo pec je vykurovaná rôznymi konárikmi, ktoré dávajú jedlu charakteristickú arómu.
"Na Slovensko prídu aj návštevníci z Maďarska, avšak najviac labužníkov očakávame z neďalekej Bratislavy," zdôraznil. Podotkol, že po ochutnávkach a kultúrnych programoch, samozrejme, ako vždy sa bude konať pouličná zábava.
Napriek tomu, že v lokalite je zvýšený počet komárov, návštevníci sa nemusia obávať. "Pred podujatím sme niekoľkokrát postrekovali proti štípajúcemu hmyzu v celom katastrálnom území obce Dobrohošť. Naposledy dnes skoro ráno," zdôraznil starosta.
V tejto malej dedinke medzi starým korytom Dunaja a prívodným kanálom Vodného diela Gabčíkovo v okrese Dunajská Streda obyvatelia otvorili svoje brány do dvorov a ponúkajú rôzne gastronomické, nevšedné dobrôtky. Prichádzajú predavači aj zo širokého a ďalekého okolia, povedal pre TASR starosta obce Jozef Boráros, ktorý je hlavným organizátorom podujatia.
"Záujem z roka na rok rastie. S radosťou konštatujeme, že tí, ktorí sem raz prišli, znova sa vracajú. Každoročne ponúkame návštevníkom rôzne jedlá hlavne zo Žitného ostrova a bohatý kultúrny program," uviedol Boráros s tým, že účinkujúci prichádzajú nielen zo Slovenska, ale aj z Maďarska a zastúpené sú rôzne hudobné i tanečné žánre.
:
Podľa jeho ďalších slov návštevníkov pozývajú na držkový perkelt, grilované prasiatko, cigánsku pečienku, osúchy, halászlé, fazuľový, hovädzí a kotlíkový guláš, štrúdle, langoše, pečenú klobásu, trdelník, pečené ryby, bravčovú panenku so slaninou, grilovanú krkovičku i na rôzne iné špeciality z rýb, hydiny a diviny. Organizátor Boráros pripomenul, že pečenie v peci je preto lepšie a jedlo chutnejšie, lebo pec je vykurovaná rôznymi konárikmi, ktoré dávajú jedlu charakteristickú arómu.
"Na Slovensko prídu aj návštevníci z Maďarska, avšak najviac labužníkov očakávame z neďalekej Bratislavy," zdôraznil. Podotkol, že po ochutnávkach a kultúrnych programoch, samozrejme, ako vždy sa bude konať pouličná zábava.
Napriek tomu, že v lokalite je zvýšený počet komárov, návštevníci sa nemusia obávať. "Pred podujatím sme niekoľkokrát postrekovali proti štípajúcemu hmyzu v celom katastrálnom území obce Dobrohošť. Naposledy dnes skoro ráno," zdôraznil starosta.